Kispesti Egészségügyi Portál
Egységes európai segélyhívó: 112 Mentők: 104 Tűzoltóság: 105 Rendőrség: 107

Hírek

Készülőben az új gyermekorvosi rendelő a Csokonai utcában

2020.10.
Készülőben az új gyermekorvosi rendelő a Csokonai utcában
A képre kattintva galéria nyílik (3 kép)
December végére, január elejére elkészül az épület teljes átépítése a kispesti civilek korábbi otthonában, a Csokonai utca 1-3. alatt. Itt az átfogó kerületi egészségfejlesztési program következő állomásaként a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) földszintjén eddig dolgozó házi gyermekorvosok és védőnők kapnak majd helyet.

Az átfogó kerületi egészségfejlesztési program keretében a KEI Ady Endre úti főépületének földszintjén, a korábbi gyermek háziorvosi rendelők helyén hamarosan egy korszerű radiológiai diagnosztikai labort (CT és MR) alakítanak ki. Ezért költöznek a gyermekorvosok a Csokonai utca 1-3.-ba, a civilek pedig a szintén átépítés alatt lévő új otthonukba, az évek óta nem használt, korábban a Főkefe Zrt. által bérelt mintegy 160 négyzetméteres ingatlanba a Templom tér sarkára, amelyet mintegy 26 millió forintból tesz igazi közösségi térré az önkormányzat. A házi gyermekorvosi ellátás egy több mint 100 millió forintos beruházással, egy új modern rendelővel gazdagodik.

A beruházást felügyelő Horváth Gyulától, a Kispest Kft. vezetőjétől megtudtuk az épület legfontosabb adatait: a most teljes átépítés alatt álló majd 400 négyzetméter alapterületű intézményben 4 rendelőt, egy tanácsadó helyiséget, egy orvosi szobát, egy vizsgálót, egy diszpécserszobát és egy-egy beteg- és tanácsadói várót alakítanak ki.
A tervek szerint az épületet akár már januárban használatba vehetik a kispestiek annak ellenére, hogy a külső munkálatok, mint az épület színezése, a téli időszakban nem készülhetnek el. (Forrás: kispest.hu)